您所在位置:首頁 > 備考題庫 > 英語題庫 >

2019農商銀行考試英語題庫(21)

2019-04-30 15:58:08 來源:

2019全國農信社備考群:155099637

微信公眾號:農商行招聘考試 nshzpks

Women who are more educated than their husbands used to have a higher chance of divorce, but a new study found that this trend stopped in the 1990s.

A team of researchers examined statistics on heterosexual marriages in the United States from 1950 through 2009, and found changes over the decades in the rates of divorce. The study found that a woman’s education was actually linked to a lower risk of divorce, at least from 2000 to 2004. That is, during that period, couples with equal levels of education were 30 percent less likely to divorce than couples in which husbands were more educated than their wives.

That represents a change from the 1950s, when couples were just as likely to divorce whether or not they had the same level of education, or whether the husbands were more educated.

These trends are consistent with a shift from a breadwinner-homemaker model of marriage toward a more egalitarian model of marriage in which women’s status is less threatening to men’s gender identity, the study’s lead researcher Chritine Schwartz, an associate professor of sociology at the University of Wisconsin-Madison, said in a statement.

Before the early 1980s husbands commonly had more education than their wives, the researchers found. But since then, more women than men have been earning college degrees, a trend that continues today.

For couples who married between 1950 and 1954, men completed about 12.4 year of education, compared to 12 years for their wives. In contrast, among people who married between 2005 and 2009, men averaged 13.8 years of schooling compared to 14.1 years for their wives.

In the early 1950s, women had more education than their husbands in about 35 percent of married couples. That percentage jumped to 60 percent among couples who tied the knot between 2005 and 2009, the researchers found.

“Rather than doggedly adhering to norms that wives should have lower status than their husbands, men and women are increasingly forming relationships in which women have the educational advantage-so much so that it is now more common for wives to have more education than their husbands than the reverse pattern,” Schwartz said.

106. What does the underlined phrase “heterosexual marriages”(paragraph 2) mean?

A. Marriage between people of equal status

B. Marriage between man and man

C. Marriage between people of different status

D. Marriage between man and woman

107. Women’s education linked to a lower risk of divorce was based on statistics over ______.

A. 50 years

B. 40 years

C. 19 years

D. 5 years

108. What is behind the trend that women’s education is linked to low risk of divorce?

A. A breadwinner-homemaker model of marriage

B. A more egalitarian model of marriage

C. Men’s threatening gender identity

D. Dominating status of women in marriage

109. Since ______, women have started to enjoy better education than man.

A. the beginning of 1980s

B. the early 1950s

C. the beginning of 1990s

D. the early 2000s

110. Which of the following statements is true according to the article?

A. Women’s education arises with low risk of divorce.

B. Better-educated women are more likely to divorce.

C. Well-educated men are more likely to divorce.

D. Women have the educational advantage in marriage now.

106.【答案】D。解析:詞義猜測題。題干:第二段中劃線詞組heterosexual marriages是什么意思?根據文章第一段及第二段后半部分的描述,這里主要研究的是男女異性婚姻中雙方教育水平的不同對離婚率的影響。劃線詞指的是異性婚姻,故答案為D。

107.【答案】D。解析:細節題。題干:女性的教育水平和較低的離婚率相關是基于多少年的調查數據得出來的?根據題干定位到The study found that a woman’s education was actually linked to a lower risk of divorce, at least from 2000 to 2004可知,這個調查數據是根據2000-2004年之間即五年的數據得出來的,故答案為D。

108.【答案】B。解析:推斷題。題干:女性的教育水平和低離婚率相關,這背后隱藏的趨勢是什么?根據題干定位到These trends are consistent with a shift from a breadwinner-homemaker model of marriage toward a more egalitarian model of marriage in which women’s status is less threatening to men’s gender identity可知,在婚姻中女性地位與男性地位更加平等了,故答案為B。

109.【答案】D。解析:推斷題。題干:從什么時候開始,女性的教育水平開始超過男性?根據題干定位到In contrast, among people who married between 2005 and 2009, men averaged 13.8 years of schooling compared to 14.1 years for their wives可知,在2005-2009年結婚的人中,男性的平均受教育年限為13.8年,而女性的受教育年限為14.1年。故答案為D。

110.【答案】D。解析:細節題。根據最后一段men and women are increasingly forming relationships in which women have the educational advantage-so much so that it is now more common for wives to have more education than their husbands than the reverse pattern,可知女性在婚姻中有教育優勢,故答案為D。

精彩推薦:

【練習】農信社試題資料

【技巧】農信社考試技巧

【題庫】農信社備考題庫

【教材】農信社考試教材

更多招聘信息動態、考試內容請關注:農商行招聘考試網

免費刷題APP

(責任編輯:rcyoffcn)

上一頁:2019農商銀行考試英語題庫(20)

下一頁:2019農商銀行考試英語題庫(22)


正规的手机棋牌游戏平台