您所在位置:首頁 > 備考題庫 > 英語題庫 >

2019農商銀行考試英語題庫(22)

2019-04-30 15:59:08 來源:

2019全國農信社備考群:155099637

微信公眾號:農商行招聘考試 nshzpks

Getting staff to talk to each other ought to be the least of your problems, but internal communication can be one of the hardest nuts to crack in business.

“Communication comes up in every department. The repercussions of not communicating are vast,” says Teo Theobald, author of “Shut up and listen! The truth about how to communicate at work”. Poor communication can be a purely practical problem.

Gearbulk, a global shipping business with branches around the world, faced language and geographical difficulties, as well as a huge amount of paper work. With up to 60 documents per cargo, it was a logistical nightmare to track and monitor jobs, while tighter security regulations after 9/11 meant customs documents had to be ready before a ship was allowed to sail. Installing an automated system means data is now entered only once but can be accessed by anyone in the company, wherever they are.

“Everyone thinks a failure to communicate is just an individual’s error of judgment, but it’s not about the person: it’s about the group dynamics,” he says. “Just training people to be good communicators isn’t the issue.” The problem is that employees develop common loyalties that are far stronger than the need to share information. This can even extend to questions of safety. In the mid-1960s there were a lot of light air crashes in Australia because the two government departments responsible for air safety weren’t communicating.” says Haslam. “The government was trying to save money and both groups felt threatened. The individuals were highly identified with their own organization and unwilling to communicate with the other department.”

A company is particularly at risk when cost-cutting is in the air. Individuals withdraw into departmental loyalties out of fear. Sending such people on yet another “how to communicate” course will be pointless. Instead, Haslam believes that identifying the sub-groups within an organization and making sure each group feels valued and respected can do far more to encourage the sharing of information. The key to communication, he says is trust.

111. The word “repercussion” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. contact

B. shaking

C. explosion

D. impact

112. Who might be the targeted audience of this article?

A. Chief Finance Officers

B. HR Directors

C. Managers

D. Employees

113. According to the article, what is the root cause of communication problems?

A. Ineffective communication models and administration system.

B. Employees’ common loyalties surpass the need to communicate.

C. Individual’s error of judgment.

D. Language barriers.

114. Why does the author mention the light air crashes in Australia?

A. To summarize the last point.

B. To make the article more interesting.

C. To start the next paragraph.

D. To prove his point.

115. What can be inferred from the last paragraph?

A. When the company starts to cut costs, employees’ loyalty towards the company will increase.

B. Instead of communicating with each other, employees tend to split into factions when company is at risk.

C. It is necessary to share information among different departments.

D. Employees should take courses on “how to communicate”.

111.【答案】D。解析:詞義猜測題。根據第二段中的Communication comes up in every department. The repercussions of not communicating are vast可以得知在每個部門中都需要溝通交流,不溝通的話,影響是巨大的。repercussion應該是表示“影響的”。contact聯系;shaking震驚;explosion爆炸;impact影響。故選D。

112.【答案】C。解析:推斷題。文章中主要講了公司內部交流的重要性,并指出了通過增強團隊動力,以及員工的忠誠度增強溝通,并在最后指出了溝通的關鍵是信任,文章是從管理者的角度來分析問題的,故目標讀者應該是經理。

113.【答案】B。解析:細節題。根據題干定位到第四段中的... The problem is that employees develop common loyalties that are far stronger than the need to share information.,由此可以得知,問題是員工的忠誠比共享信息更重要,故應該選B。

114.【答案】D。解析:推斷題。根據題干定位到第四段,根據例子內容,在20世紀60年代,在澳洲發生了很多起輕微飛機失事,當時兩個政府部門負責飛機安全,但是他們不溝通。因為政府正在削減開支,這兩個部門都感覺受到了威脅,所以每個人都和自己的部門捆綁在一起,不愿意和另外那個部門溝通),可知,該例子就是為了證明前面作者所提出的觀點:即員工對企業共同的忠誠度的問題要比分享信息更大。所以選D。

115.【答案】C。解析:推斷題。題干:從最后一段中可以推斷出什么?如果是削減開支的說法在公司中蔓延的話,這個公司就面臨危險了。因為個體出于害怕都會忠誠于自己所在的部門。讓這樣的人去參加“怎么溝通”的課程是沒有意義的。相反,Haslam認為意識到這個問題,讓每個人都能感覺到自己的價值和受尊重比鼓勵分享信息更有用,溝通的關鍵是相互信任。A、D選項表述與原文相反、B選項沒有提到,故只有C符合文意。

精彩推薦:

【練習】農信社試題資料

【技巧】農信社考試技巧

【題庫】農信社備考題庫

【教材】農信社考試教材

更多招聘信息動態、考試內容請關注:農商行招聘考試網

免費刷題APP

(責任編輯:rcyoffcn)

上一頁:2019農商銀行考試英語題庫(21)

下一頁:2019農商銀行考試英語題庫(23)


正规的手机棋牌游戏平台