您所在位置:首頁 > 備考題庫 > 英語題庫 >

2019農商銀行考試英語題庫(27)

2019-04-30 16:05:18 來源:

2019全國農信社備考群:155099637

微信公眾號:農商行招聘考試 nshzpks

Friendship is one of the basic bonds between human beings. While the characteristics of friendship might vary from one country to another, people from all cultures not only enjoy friends but need them.

Many studies have shown that teenagers who have no friends often suffer from psychological disorders. It has been shown that teenagers, perhaps more than any other age group, need companionship and a sense of belonging. The negative consequences of loneliness have also been observed among the elderly. The death of a spouse often leaves a widow or a widower totally bereft. If, however, they are surrounded by friends and relatives and if they are able to articulate their feelings, they are more likely to recover from their grief.

“No man is an island.” In other words, we are all parts of society. We all need the love, admiration, respect and moral support of other people. If we are fortunate, our friends will provide us with all of these necessary aspects of life.

As most people observe, there are many levels of friendship. The degree of intimacy of friendship varies depending on the personality of the individuals involved and the context of the relationships. Extroverts enjoy being surrounded by many people whereas introverts are perhaps content with fewer but more intense friendships.

Everyone is not equally open with all their friends. The degree of intimacy is determined by many factors. Close friends can be formed at any stage in one’s life but they are usually very rare. Not very many people have more than a few really close friends. Irrespective of the level of intimacy, all friendships are based on reciprocity, honesty and a certain amount of love and affection.

136. The second paragraph implies that ______.

A. teenagers without friends will suffer from psychological problems

B. a widow or a widower will die very soon without companionship

C. human beings need companionship and a sense of belonging

D. both A and B

137. “No man is an island” (Line 1, Para. 3) implies that ______.

A. everyone is a part of an island

B. man cannot be an island

C. everyone is just a part of society

D. society is an island

138. The degree of intimacy of friendship mainly depends on ______.

A. age

B. belonging

C. personality

D. culture

139. The author thinks that close friends ______.

A. can be easily formed when one is young

B. cannot be long-lasting

C. are not rare for everyone

D. are rare for most people

140. The word “irrespective” (last sentence, Para. 5) means ______.

A. not respecting

B. dishonoring

C. regardless

D. considering

136.【答案】C。解析:推斷題。本文討論了友誼的重要性。不論是青少年還是老年人,都需要朋友的陪伴。沒有人是孤立的,每個人都是社會的一部分,都需要他人的愛、陪伴和關心。文章第二段表明人都需要陪伴和歸屬感。文章第二段提到沒有朋友的青少年和喪偶的老年人常常會有心理問題,并提到陪伴和歸屬感是他們共同的需求,所以C為正確答案。答案A和B都過于武斷,作者只是說一般而言,并沒有說一定會,所以不對。

137.【答案】C。解析:推斷題。No man is an island (Line 1, Para. 3)的字面意思是“沒有人是一座孤島”,隱含的意思是“每個人都是社會的一部分”。根據第三段第二句話In other words, we are all parts of society可以推斷出來,所以C為正確答案。

138.【答案】C。解析:細節題。“友誼的親密程度主要取決于人的個性。”根據第四段第二句The degree of intimacy of friendship varies depending on the personality of the individuals ...,所以C為正確答案。

139.【答案】D。解析:推理題。“作者認為多數人的親密朋友并不多。”見第五段第三句Close friends can be formed at any stage in one’s life but they are usually very rare(在人生的任何階段都可以交到親密的朋友,但數量通常很少),由此推斷D為正確答案。

140.【答案】C。解析:詞義猜測題。irrespective(第五段最后一句)這個詞語的意思是“不論、不考慮”。見最后一句irrespective of the level of intimacy, all friendships are based on ...(不論親密的程度如何,任何友誼都是建立在互惠、誠實和一定的友愛和關懷的基礎之上的。)上文一直在說友誼親密的程度受很多因素影響,一個人一生中能找到的親密的朋友并不多,畫線詞語之后說的是所有的友誼都是建立在一些因素基礎之上的,從親密的朋友到所有的友誼,由此可以猜測畫線詞語是“不論,不考慮”的意思,所以C為正確答案。其他選線的意思是:not respecting不尊重;dishonoring使……喪失名譽;considering考慮到,就……論。

精彩推薦:

【練習】農信社試題資料

【技巧】農信社考試技巧

【題庫】農信社備考題庫

【教材】農信社考試教材

更多招聘信息動態、考試內容請關注:農商行招聘考試網

免費刷題APP

(責任編輯:rcyoffcn)

上一頁:2019農商銀行考試英語題庫(26)

下一頁:2019農商銀行考試英語題庫(28)


正规的手机棋牌游戏平台 证券公司给私募基金配资 玩股票怎么玩 马超金博客 打敲麻将技巧十句口 快乐双彩走势图综合 网络兼职赚钱日结工 东北麻将岔是什么意思 台湾五分彩 河北十一选五走势图河北省 宁夏11选五走势图手机版